Rajčata plněná vejci a sýrem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 35 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 100 g Sýr Eidam cihla 45%
  • 60 g Máslo čerstvé
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 8 ks Rajčata
  • 8 ks Vejce slepičí
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 polévková lžíce Petržel - nať
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 395 kcal
  • Sacharidy 8 g
  • Tuky 31 g
  • Sodík 606 mg
  • Bílkoviny 22 g
  • Uhlovodany 8 g
  • Cholesterol 530.9 mg
  • Draslík 590.8 mg
  • Vláknina 3963.8 mg
  • Vitamín A 3963.8 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 22.2 mg
  • Vitamín E 2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 19.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Rajčata omyjeme a seřízneme z nich vršky. Dužinu vydlabeme lžičkou, vnitřky rajčat osolíme a opepříme. Do každého rajčete dáme kousek másla a trochu nastrouhaného sýru a urovnáme je do lžící másla vymaštěného pekáčku. Potom do každého rajčete rozklepneme vejce, bílky osolíme. Povrch rajčat posypeme nastrouhaným sýrem smíchaným s nasekanou petrželkou a poklademe je vločkami másla.

  • 2

    Pokrm zapečeme v horké troubě 10–15 minut. Ihned podáváme.

Komentáře k receptu