Karotka dušená

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 20 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 750 g Karotka
  • 1 hrst Petržel - nať
  • 1 špetka Sůl
  • 1 šálek Vývar z hovězích kostí
  • 1 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 139 kcal
  • Sacharidy 19 g
  • Tuky 6 g
  • Sodík 407 mg
  • Bílkoviny 4 g
  • Uhlovodany 19 g
  • Cholesterol 9.1 mg
  • Draslík 862.2 mg
  • Vláknina 10626 mg
  • Vitamín A 10626 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 13.8 mg
  • Vitamín E 1.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 6.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Omytou karotku nakrájíme na stejně velké hranolky, vložíme na rozehřáté máslo, osolíme a podlijeme vývarem.

  • 2

    Přikryté dusíme 10 minut, šťáva se téměř vydusí, přidáme nasekanou petrželovou nať a lehce protřeseme.

Komentáře k receptu