Karotka dušená
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 139 kcal
- Sacharidy 19 g
- Tuky 6 g
- Sodík 407 mg
- Bílkoviny 4 g
- Uhlovodany 19 g
- Cholesterol 9.1 mg
- Draslík 862.2 mg
- Vláknina 10626 mg
- Vitamín A 10626 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 13.8 mg
- Vitamín E 1.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 6.1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Omytou karotku nakrájíme na stejně velké hranolky, vložíme na rozehřáté máslo, osolíme a podlijeme vývarem.
-
2
Přikryté dusíme 10 minut, šťáva se téměř vydusí, přidáme nasekanou petrželovou nať a lehce protřeseme.