Fazolové lusky dušené s rajčaty
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 99 kcal
- Sacharidy 12 g
- Tuky 5 g
- Sodík 205 mg
- Bílkoviny 3 g
- Uhlovodany 12 g
- Cholesterol 2.8 mg
- Draslík 385.2 mg
- Vláknina 7678.8 mg
- Vitamín A 7678.8 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 23 mg
- Vitamín E 0.7 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Očištěné fazolky nakrájíme na delší proužky, vsypeme do malého množství osolené vařící vody a dusíme doměkka.
-
2
Rajčata spaříme, oloupeme a nakrájíme na čtvrtky.
-
3
Oloupanou, jemně nakrájenou cibuli zpěníme na oleji, přidáme utřený česnek, rajčata, sůl a pepř. Vše pod pokličkou chvíli dusíme.
-
4
Když směs zhoustne, vmícháme fazolky a ještě krátce podusíme. Před podáváním je posypeme nasekanou petrželkou.