Hlávkový salát se žloutkem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 25 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 1 kávová lžička Cukr krupice
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 1 ks Vaječný žloutek slepičí
  • 1 ks Salát hlávkový
  • 2 polévková lžíce Olej salátový
  • 1 polévková lžíce Ocet kvasný lihový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 68 kcal
  • Sacharidy 3 g
  • Tuky 5 g
  • Sodík 101 mg
  • Bílkoviny 2 g
  • Uhlovodany 2 g
  • Cholesterol 92.6 mg
  • Draslík 8.2 mg
  • Vláknina 1440 mg
  • Vitamín A 1440 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0 mg
  • Vitamín E 1.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Hlávkový salát rozebereme na listy, dobře je omyjeme a osušíme.

  • 2

    Připravíme zálivku ze 3 lžic vody, z octa, cukru a soli.

  • 3

    Listy salátu smícháme se zálivkou, upravíme je na talířky a pokapeme olejem. Nakonec salát posypeme uvařeným, jemně nastrouhaným žloutkem.

Komentáře k receptu