Hlávkový salát se žloutkem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 68 kcal
- Sacharidy 3 g
- Tuky 5 g
- Sodík 101 mg
- Bílkoviny 2 g
- Uhlovodany 2 g
- Cholesterol 92.6 mg
- Draslík 8.2 mg
- Vláknina 1440 mg
- Vitamín A 1440 mg
- Vitamín B6 0 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0 mg
- Vitamín E 1.5 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 0.8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Hlávkový salát rozebereme na listy, dobře je omyjeme a osušíme.
-
2
Připravíme zálivku ze 3 lžic vody, z octa, cukru a soli.
-
3
Listy salátu smícháme se zálivkou, upravíme je na talířky a pokapeme olejem. Nakonec salát posypeme uvařeným, jemně nastrouhaným žloutkem.