Hovězí vývar s hráškem a rýží
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 106 kcal
- Sacharidy 18 g
- Tuky 0 g
- Sodík 866 mg
- Bílkoviny 8 g
- Uhlovodany 18 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 240.7 mg
- Vláknina 3474 mg
- Vitamín A 3474 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 12.9 mg
- Vitamín E 0 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Propláchnutou rýži uvaříme v osolené vodě doměkka. Ocedíme ji, propláchneme studenou vodou a necháme okapat.
-
2
Hrášek uvaříme doměkka v osolené vodě, ocedíme, propláchneme studenou vodou a spolu s rýží vložíme do vařícího hovězího vývaru.
-
3
Nakonec polévku podle chuti přisolíme a posypeme jemně nasekanou petrželkou.