Hovězí vývar s hráškem a rýží

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 60 g Rýže loupaná
  • 100 g Hrášek
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 l Hovězí vývar základní
  • 1 l Voda pitná
  • 1 polévková lžíce Petržel - nať
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 106 kcal
  • Sacharidy 18 g
  • Tuky 0 g
  • Sodík 866 mg
  • Bílkoviny 8 g
  • Uhlovodany 18 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 240.7 mg
  • Vláknina 3474 mg
  • Vitamín A 3474 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 12.9 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Propláchnutou rýži uvaříme v osolené vodě doměkka. Ocedíme ji, propláchneme studenou vodou a necháme okapat.

  • 2

    Hrášek uvaříme doměkka v osolené vodě, ocedíme, propláchneme studenou vodou a spolu s rýží vložíme do vařícího hovězího vývaru.

  • 3

    Nakonec polévku podle chuti přisolíme a posypeme jemně nasekanou petrželkou.

Komentáře k receptu