Omelety s hráškem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 200 g Hrášek
  • 2 g Olej stolní
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 8 ks Vejce slepičí
  • 0.25 l Voda pitná
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 211 kcal
  • Sacharidy 8 g
  • Tuky 12 g
  • Sodík 361 mg
  • Bílkoviny 17 g
  • Uhlovodany 8 g
  • Cholesterol 491 mg
  • Draslík 277.5 mg
  • Vláknina 5100 mg
  • Vitamín A 5100 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 20 mg
  • Vitamín E 1.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Hrášek propláchneme, podusíme v malém množství osolené vody doměkka a necháme okapat.

  • 2

    Rozšleháme vejce a připravíme z nich postupně 4 omelety. Když se vejce na pánvičce začnou srážet, omeletu posypeme částí připraveného hrášku a krátce zapečeme v troubě nebo pod grilem.

  • 3

    Upečené omelety přeložíme v půli a přendáme na talíře.

Komentáře k receptu