Pohanková polévka
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 54 kcal
- Sacharidy 8 g
- Tuky 2 g
- Sodík 69 mg
- Bílkoviny 1 g
- Uhlovodany 8 g
- Cholesterol 0.9 mg
- Draslík 74.1 mg
- Vláknina 2833.4 mg
- Vitamín A 2833.4 mg
- Vitamín B6 0 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 2 mg
- Vitamín E 0 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 0.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Na oleji zpěníme oloupanou a nakrájenou cibuli, přidáme pohanku a orestujeme. Poté přilijeme vodu.
-
2
Kořenovou zeleninu oloupeme, omyjeme a nastrouháme.
-
3
Jakmile se voda vaří, přisypeme zeleninu.
-
4
Polévku osolíme a mírně vaříme, dokud zelenina a pohanka nezměknou.
-
5
Do hotové polévky přidáme nasekanou petrželku.