Hnědá polévka s vaječnou sedlinou
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 114 kcal
- Sacharidy 1 g
- Tuky 14 g
- Sodík 403 mg
- Bílkoviny 10 g
- Uhlovodany 1 g
- Cholesterol 89 mg
- Draslík 114.1 mg
- Vláknina 558.6 mg
- Vitamín A 558.6 mg
- Vitamín B6 0 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 5.9 mg
- Vitamín E 0.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 0.6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Kosti omyjeme, rozsekáme a vložíme do hrnce. Zalijeme je vodou, uvedeme do varu, omezíme příkon tepla, mírně osolíme a nejméně 3 hodiny zvolna vaříme.
-
2
Potom do vývaru přidáme očištěnou, opláchnutou a drobně nakrájenou zeleninu. Uvaříme doměkka.
-
3
Nakonec vývar procedíme hustým cedníkem.
-
4
Vaječnou sedlinu nakrájenou na kostičky vkládáme do polévky při podávání.
-
5
Příprava sedliny: Vejce rozšleháme, přilijeme mléko, přidáme omytou a jemně rozsekanou petrželovou nať a sůl. Vše promícháme a směs nalijeme do ohnivzdorné nebo porcelánové nádoby vymaštěné tukem.
-
6
Sedlinu zvolna vaříme v nádobě s vodou nebo v páře asi 20-30 minut.
-
7
Prochladlou sedlinu vyklopíme a nakrájíme na malé kostičky.