Gratinované krevety po provensálsku
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 354 kcal
- Sacharidy 26 g
- Tuky 19 g
- Sodík 292 mg
- Bílkoviny 43 g
- Uhlovodany 22 g
- Cholesterol 368.3 mg
- Draslík 559.8 mg
- Vláknina 4498.8 mg
- Vitamín A 4498.8 mg
- Vitamín B6 0.5 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 38.8 mg
- Vitamín E 0.8 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 12.9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Rajčata spaříme, oloupeme, zbavíme semínek a nakrájíme na malé kousky. Stejně tak nakrájíme šalotky a česnek, vše dáme na rozpuštěné máslo a krátce podusíme.
-
2
Přidáme krevety, nasekanou petrželku, opepříme, podle chuti osolíme a necháme vychladit.
-
3
Do směsi zamícháme žloutky a rozdělíme ji do 4 zapékacích misek. Povrch posypeme nastrouhaným sýrem a pod grilem (nebo v troubě) zapečeme dozlatova.
-
4
Pokrm ozdobíme snítkou petrželky a plátkem citronu.