Zapečená kapusta s rýží a klobásou
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 827 kcal
- Sacharidy 70 g
- Tuky 46 g
- Sodík 324 mg
- Bílkoviny 36 g
- Uhlovodany 69 g
- Cholesterol 169.4 mg
- Draslík 795 mg
- Vláknina 10389.8 mg
- Vitamín A 10389.8 mg
- Vitamín B6 0.5 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 181.9 mg
- Vitamín E 0.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 22.8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Očištěnou kapustu rozkrojíme na poloviny a uvaříme v osolené vodě téměř doměkka. Ocedíme ji a po okapání nakrájíme na nudličky.
-
2
Propláchnutou rýži osmahneme na kousku másla, zalijeme 3,5dl vody, osolíme a dusíme doměkka.
-
3
Na másle zpěníme jemně nakrájenou cibuli, přidáme na kolečka nakrájenou klobásu a osmažíme ji.
-
4
Do vymaštěného pekáčku urovnáme vrstvy kapusty, rýže, klobásy a nastrouhaného sýru. Vrchní vrstvu tvoří kapusta. Každou vrstvu osolíme, opepříme a prohřejeme v troubě. Po chvíli zalijeme pokrm vejci rozkvedlanými s mlékem a solí a dopečeme.