Kapusta zapečená s vepřovým masem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 55 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 800 g Kapusta hlávková
  • 40 g Máslo čerstvé
  • 400 g Vepřová plec
  • 250 ml Voda pitná
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 kávová lžička Paprika mletá sladká
  • 1 ks Cibule
  • 2 ks Rajčata
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 2 stroužek Česnek
  • 2 polévková lžíce Olej stolní
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 477 kcal
  • Sacharidy 25 g
  • Tuky 33 g
  • Sodík 354 mg
  • Bílkoviny 24 g
  • Uhlovodany 25 g
  • Cholesterol 84.8 mg
  • Draslík 1333.2 mg
  • Vláknina 10141.8 mg
  • Vitamín A 10141.8 mg
  • Vitamín B6 1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 248.6 mg
  • Vitamín E 0.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 15.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Oloupanou, jemně nakrájenou cibuli osmahneme na části oleje dozlatova. Přidáme omyté maso nakrájené na kostičky, osmažíme, vmícháme mletou papriku, zpěníme a podlijeme trochou vody. Maso osolíme a dusíme doměkka.

  • 2

    Do vymaštěného pekáče urovnáme vrstvy masa, nakrájené kapusty a rajčat nakrájených na plátky. Osolíme, opepříme a posypeme nasekaným česnekem. Vše pokapeme rozehřátým máslem a upečeme pod pokličkou v mírně vyhřáté troubě. Během pečení kapustu občas zakapeme šťávou z dušeného masa nebo vodou.

Komentáře k receptu