Kapusta zapečená s vepřovým masem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 477 kcal
- Sacharidy 25 g
- Tuky 33 g
- Sodík 354 mg
- Bílkoviny 24 g
- Uhlovodany 25 g
- Cholesterol 84.8 mg
- Draslík 1333.2 mg
- Vláknina 10141.8 mg
- Vitamín A 10141.8 mg
- Vitamín B6 1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 248.6 mg
- Vitamín E 0.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 15.7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Oloupanou, jemně nakrájenou cibuli osmahneme na části oleje dozlatova. Přidáme omyté maso nakrájené na kostičky, osmažíme, vmícháme mletou papriku, zpěníme a podlijeme trochou vody. Maso osolíme a dusíme doměkka.
-
2
Do vymaštěného pekáče urovnáme vrstvy masa, nakrájené kapusty a rajčat nakrájených na plátky. Osolíme, opepříme a posypeme nasekaným česnekem. Vše pokapeme rozehřátým máslem a upečeme pod pokličkou v mírně vyhřáté troubě. Během pečení kapustu občas zakapeme šťávou z dušeného masa nebo vodou.