Dušený hrášek s cibulkami

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 45 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 400 g Hrášek
  • 20 g Máslo čerstvé
  • 1 ks Salát hlávkový
  • 1 ks Vaječný žloutek slepičí
  • 1 ks Petržel - nať
  • 4 ks Šalotka
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Cukr krupice
  • 2 polévková lžíce Voda pitná
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 274 kcal
  • Sacharidy 45 g
  • Tuky 7 g
  • Sodík 87 mg
  • Bílkoviny 12 g
  • Uhlovodany 44 g
  • Cholesterol 98.6 mg
  • Draslík 822 mg
  • Vláknina 11661 mg
  • Vitamín A 11661 mg
  • Vitamín B6 0.8 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 54.1 mg
  • Vitamín E 0.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 9.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Na rozehřáté máslo vložíme omytý, na čtvrtky nakrájený hlávkový salát, oloupané cibulky, petrželku, hrášek, lžíci vody, cukr a sůl. Vše dusíme pod pokličkou na mírném ohni a během dušení kastrůlkem jen potřásáme.

  • 2

    Když zelenina změkne, vyjmeme petrželku, vývar slijeme a rozmícháme jej nejdřív se lžící studené vody a potom se žloutkem. Za stálého míchání ohřejeme na pánvičce, ale nevaříme.

  • 3

    Zeleninu rozdělíme na talířky, přelijeme vaječnou směsí a ihned podáváme.

Komentáře k receptu