Dušený hrášek s cibulkami
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 274 kcal
- Sacharidy 45 g
- Tuky 7 g
- Sodík 87 mg
- Bílkoviny 12 g
- Uhlovodany 44 g
- Cholesterol 98.6 mg
- Draslík 822 mg
- Vláknina 11661 mg
- Vitamín A 11661 mg
- Vitamín B6 0.8 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 54.1 mg
- Vitamín E 0.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 9.8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Na rozehřáté máslo vložíme omytý, na čtvrtky nakrájený hlávkový salát, oloupané cibulky, petrželku, hrášek, lžíci vody, cukr a sůl. Vše dusíme pod pokličkou na mírném ohni a během dušení kastrůlkem jen potřásáme.
-
2
Když zelenina změkne, vyjmeme petrželku, vývar slijeme a rozmícháme jej nejdřív se lžící studené vody a potom se žloutkem. Za stálého míchání ohřejeme na pánvičce, ale nevaříme.
-
3
Zeleninu rozdělíme na talířky, přelijeme vaječnou směsí a ihned podáváme.