Řapíkatý celer dušený na másle
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 216 kcal
- Sacharidy 6 g
- Tuky 21 g
- Sodík 354 mg
- Bílkoviny 2 g
- Uhlovodany 6 g
- Cholesterol 30 mg
- Draslík 520 mg
- Vláknina 6400 mg
- Vitamín A 6400 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 6.2 mg
- Vitamín E 0.5 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 27.9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Omyté řapíky celeru nakrájíme na proužky a osmažíme na rozehřátém másle.
-
2
Podlijeme trochou vody (nebo lépe šťávy z pečeného masa), osolíme a dusíme pod pokličkou asi 15 minut doměkka.
-
3
Měkký celer vyjmeme, šťávu vydusíme do hustoty sirupu a nalijeme na celer.