Zeleninové rizoto
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 521 kcal
- Sacharidy 68 g
- Tuky 20 g
- Sodík 706 mg
- Bílkoviny 19 g
- Uhlovodany 68 g
- Cholesterol 35 mg
- Draslík 844.6 mg
- Vláknina 11580 mg
- Vitamín A 11580 mg
- Vitamín B6 0.5 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 153.9 mg
- Vitamín E 0.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 20.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Rýži přebereme, spaříme v horké vodě a propláchneme ve studené vodě.
-
2
Máslo rozehřejeme v kastrole (1 lžíce), přisypeme rýži, zalijeme ji studenou vodou tak, aby voda přesahovala na prst vysoko. Přidáme cibuli vcelku, osolíme, vidlicí vše promícháme a dusíme v troubě tak dlouho, až se voda odpaří.
-
3
Zeleninu nastrouháme na hrubém struhadle, listovou nakrájíme a přidáme později. Zeleninu dusíme na másle (1 lžíce) do měkka, podlitou vývarem a přidáme k dušené rýži.
-
4
Rizoto tvarujeme naběračkou vypláchnutou studenou vodou vyklopením na talíř. Kopečky posypeme nastrouhaným sýrem a zakapeme máslem.