Vařená rýže - suchá I

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 25 minut
Počet porcí: 1

Suroviny

  • 1 špetka Sůl
  • 1 hrnek Voda pitná
  • 1 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • 3 polévková lžíce Rýže loupaná
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 351 kcal
  • Sacharidy 45 g
  • Tuky 17 g
  • Sodík 252 mg
  • Bílkoviny 4 g
  • Uhlovodany 45 g
  • Cholesterol 24 mg
  • Draslík 42.6 mg
  • Vláknina 3091.2 mg
  • Vitamín A 3091.2 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 22.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Přebranou rýži řádně vypereme na cedníku v horké i studené vodě. Dáme ji vařit do většího množství osolené vody a vaříme 12 minut od počátku vaření. Rýži poté scedíme, propláchneme studenou vodou a necháme okapat.

  • 2

    Okapanou rýži vložíme na máslem vymaštěnou pánev a necháme v troubě nebo na mírném ohni oschnout. Občas zamícháme dlouhou vidlicí, aby se rýže nerozmačkala.

Komentáře k receptu