Pyrenejská zapečená polévka

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 55 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 150 g Fazole červené sterilované
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 2 ks Brambory
  • 1 ks Cuketa
  • 2 ks Rajčata
  • 2 ks Mrkev kořen
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 špetka Estragon
  • 2 stroužek Česnek
  • 1.2 l Vývar z hovězích kostí
  • 4 polévková lžíce Sýr Eidam cihla 40%
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 257 kcal
  • Sacharidy 22 g
  • Tuky 184 g
  • Sodík 1348 mg
  • Bílkoviny 19 g
  • Uhlovodany 16 g
  • Cholesterol 23.4 mg
  • Draslík 1585.5 mg
  • Vláknina 11800.8 mg
  • Vitamín A 11800.8 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 11.9 mg
  • Vitamín E 0.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 3.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Očištěnou mrkev a oloupané brambory nakrájíme na kostky a cuketu na nudličky. Oloupaná rajčata bez jadérek nasekáme spolu s česnekem na jemnou kaši. Vše vložíme do hrnce, zalijeme vývarem a vaříme na mírném ohni doměkka.

  • 2

    Potom přidáme fazole, sůl, pepř a estragon a necháme přejít varem.

  • 3

    Polévku rozdělíme do misek, zasypeme nastrouhaným sýrem a v troubě zapečeme dozlatova.

Komentáře k receptu