Filé se špenátem

Hodnocení 1x 1x
Čas přípravy: 65 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 50 g Cibule
  • 50 g Máslo čerstvé
  • 50 g Sýr Eidam cihla 40%
  • 300 g Filé z aljašské tresky
  • 400 g Špenátový protlak mražený
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 ks Vejce slepičí
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 špetka Muškátový oříšek
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 249 kcal
  • Sacharidy 6 g
  • Tuky 16 g
  • Sodík 312 mg
  • Bílkoviny 23 g
  • Uhlovodany 6 g
  • Cholesterol 115.1 mg
  • Draslík 340.9 mg
  • Vláknina 7896 mg
  • Vitamín A 7896 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 3.1 mg
  • Vitamín E 3.7 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 16.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    V zapékací míse rozpustíme máslo a krátce na něm podusíme cibuli nakrájenou na kostičky. Přidáme špenát a za stálého míchání ho necháme rozmrazit. Osolíme, opepříme, přidáme špetku muškátového oříšku a vmícháme 1 vejce.

  • 2

    Porce omytého a osoleného filé položíme na špenát, posypeme nastrouhaným sýrem a ve středně vyhřáté troubě zapékáme 20 - 25 minut.

Komentáře k receptu