Sladká rýže Zarda
Suroviny
- 400 g Rýže loupaná
- 50 g Mandle plátky
- 1 ks Skořice celá
- 4 ks Hřebíček
- 4 ks Kardamom
- 1 špetka Sůl
- 1 špetka Šafrán
- 2 l Voda pitná
- 1 šálek Mléko plnotučné
- 4 polévková lžíce Cukr moučkový
- 4 polévková lžíce Hrozinky
- 4 polévková lžíce Máslo čerstvé
- 1 polévková lžíce Citronová šťáva
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 885 kcal
- Sacharidy 151 g
- Tuky 28 g
- Sodík 97 mg
- Bílkoviny 17 g
- Uhlovodany 148 g
- Cholesterol 30.3 mg
- Draslík 725.5 mg
- Vláknina 40456 mg
- Vitamín A 40456 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 10.4 mg
- Vitamín E 0.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 417.9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Propláchnutou rýži uvaříme ve vodě do poloměkka a slijeme. Na másle ji potom několik minut pražíme se špetkou soli.
-
2
Potom přidáme hřebíček, kardamom, skořici, šafrán, cukr, mléko a rýži dodusíme doměkka. Vmícháme rozinky, ochutíme citronovou šťávou a povrch posypeme plátky mandlí.