Sladká rýže Zarda

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 400 g Rýže loupaná
  • 50 g Mandle plátky
  • 1 ks Skořice celá
  • 4 ks Hřebíček
  • 4 ks Kardamom
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Šafrán
  • 2 l Voda pitná
  • 1 šálek Mléko plnotučné
  • 4 polévková lžíce Cukr moučkový
  • 4 polévková lžíce Hrozinky
  • 4 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • 1 polévková lžíce Citronová šťáva
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 885 kcal
  • Sacharidy 151 g
  • Tuky 28 g
  • Sodík 97 mg
  • Bílkoviny 17 g
  • Uhlovodany 148 g
  • Cholesterol 30.3 mg
  • Draslík 725.5 mg
  • Vláknina 40456 mg
  • Vitamín A 40456 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 10.4 mg
  • Vitamín E 0.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 417.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Propláchnutou rýži uvaříme ve vodě do poloměkka a slijeme. Na másle ji potom několik minut pražíme se špetkou soli.

  • 2

    Potom přidáme hřebíček, kardamom, skořici, šafrán, cukr, mléko a rýži dodusíme doměkka. Vmícháme rozinky, ochutíme citronovou šťávou a povrch posypeme plátky mandlí.

Komentáře k receptu