Majonézová koprová omáčka

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 20 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 100 g Olej stolní
  • 250 g Majonéza
  • 80 g Žervé
  • 1 kávová lžička Cukr krupice
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 1 ks Vaječný žloutek slepičí
  • 0.5 ks Cibule
  • 0.25 l Smetana 12% (konzumní)
  • 1 polévková lžíce Ocet kvasný lihový
  • 1 polévková lžíce Kopr čerstvý
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 822 kcal
  • Sacharidy 7 g
  • Tuky 87 g
  • Sodík 406 mg
  • Bílkoviny 5 g
  • Uhlovodany 4 g
  • Cholesterol 131.6 mg
  • Draslík 46.3 mg
  • Vláknina 488 mg
  • Vitamín A 488 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 2.2 mg
  • Vitamín E 7.8 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 63 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Majonézu rozšleháme se žloutkem a olejem a zředíme ji smetanou. Přidáme žervé, mírně osolíme, osladíme a okyselíme octem.

  • 2

    Nakonec vmícháme nasekaný kopr a jemně nakrájenou cibuli.

Komentáře k receptu