Dančí maso na petrželi

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 80 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 500 g Dančí maso
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 2 ks Cibule
  • 4 ks Rajčata
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 0.25 l Vývar z hovězích kostí
  • 2 polévková lžíce Olej stolní
  • 4 polévková lžíce Petržel - nať
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 241 kcal
  • Sacharidy 9 g
  • Tuky 8 g
  • Sodík 484 mg
  • Bílkoviny 32 g
  • Uhlovodany 9 g
  • Cholesterol 111.2 mg
  • Draslík 943.7 mg
  • Vláknina 3995.8 mg
  • Vitamín A 3995.8 mg
  • Vitamín B6 0.6 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 21.3 mg
  • Vitamín E 0.7 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 4.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Omyté maso (nejlépe z kýty) nakrájíme na plátky, osolíme a opepříme. Zprudka je opečeme v rozehřátém oleji po obou stranách.

  • 2

    Opečené plátky posypeme nasekanou petrželkou, přidáme na kolečka nakrájenou cibuli, podlijeme vývarem a dusíme ve vyhřáté troubě.

  • 3

    Před koncem dušení přidáme omytá rajčata nakrájená na dílky a dopečeme.

Komentáře k receptu