Dančí maso na petrželi
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 241 kcal
- Sacharidy 9 g
- Tuky 8 g
- Sodík 484 mg
- Bílkoviny 32 g
- Uhlovodany 9 g
- Cholesterol 111.2 mg
- Draslík 943.7 mg
- Vláknina 3995.8 mg
- Vitamín A 3995.8 mg
- Vitamín B6 0.6 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 21.3 mg
- Vitamín E 0.7 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 4.8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Omyté maso (nejlépe z kýty) nakrájíme na plátky, osolíme a opepříme. Zprudka je opečeme v rozehřátém oleji po obou stranách.
-
2
Opečené plátky posypeme nasekanou petrželkou, přidáme na kolečka nakrájenou cibuli, podlijeme vývarem a dusíme ve vyhřáté troubě.
-
3
Před koncem dušení přidáme omytá rajčata nakrájená na dílky a dopečeme.