Pstruzi nadívaní švestkami
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 546 kcal
- Sacharidy 37 g
- Tuky 17 g
- Sodík 331 mg
- Bílkoviny 54 g
- Uhlovodany 37 g
- Cholesterol 145 mg
- Draslík 1405.7 mg
- Vláknina 8606 mg
- Vitamín A 8606 mg
- Vitamín B6 0.7 mg
- Vitamín B12 0.4 mg
- Vitamín C 18.8 mg
- Vitamín E 0.7 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 4.8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Sušené švestky necháme v páře změknout asi 10 minut. Vypeckujeme je a nakrájíme.
-
2
Očištěné, osolené (i z vnitřku) pstruhy švestkami naplníme a zašijeme.
-
3
Oloupanou cibuli nastrouháme, petrželku nasekáme a obojí rozprostřeme do olejem vymaštěného pekáčku. Ryby namočíme do oleje, položíme na cibuli a za občasného podlití vínem upečeme.
-
4
Ryby vyjmeme, výpek rozmixujeme se žloutky a citronovou šťávou a nalijeme na pstruhy.