Líni s olivami
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 320 kcal
- Sacharidy 13 g
- Tuky 14 g
- Sodík 981 mg
- Bílkoviny 37 g
- Uhlovodany 13 g
- Cholesterol 4.9 mg
- Draslík 362.2 mg
- Vláknina 7826 mg
- Vitamín A 7826 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 19.9 mg
- Vitamín E 2.5 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 0.8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Očištěné, osušené a osolené půlky línů zprudka opečeme po obou stranách na sádle. Vyjmeme je a ve výpeku osmahneme na kolečka nakrájenou cibuli a plátky česneku.
-
2
Do mísy z varného skla urovnáme ryby, okořeníme drceným bobkovým listem, pepřem, posypeme cibulí a česnekem a obložíme nakrájenými rajčaty. Vše osolíme, zakapeme citronovou šťávou a ozdobíme nasekanou petrželkou.
-
3
Pokrm zapečeme ve středně vyhřáté troubě.
-
4
Podáváme s vypeckovanými černými olivami.