Tvarohový knedlík vařený v ubrousku
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 456 kcal
- Sacharidy 24 g
- Tuky 27 g
- Sodík 99 mg
- Bílkoviny 29 g
- Uhlovodany 0 g
- Cholesterol 157.9 mg
- Draslík 38.9 mg
- Vláknina 1600 mg
- Vitamín A 1600 mg
- Vitamín B6 0 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0 mg
- Vitamín E 0.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 673.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Tvaroh prolisujeme, přilijeme vejce ušlehaná do pěny, osolíme, přidáme krupici a necháme nejméně 1/2 hodiny odpočinout z důvodu nabobtnání krupice.
-
2
Po odpočinutí těsto vložíme do vyždímaného, tukem potřeného ubrousku, sbalíme do válečku a konce válečku zavážeme.
-
3
Knedlík uvaříme ve velkém kastrole s osolenou vodou. V půlce varu knedlík obrátíme. Vaříme 30 - 40 minut.
-
4
Podáváme posypaný opraženou strouhankou a politý rozehřátým máslem.