Vaječný salát

Hodnocení 2x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 200 g Majonéza
  • 1 kávová lžička Pažitka
  • 8 ks Brambory
  • 1 ks Salát hlávkový
  • 8 ks Vejce slepičí
  • 1 špetka Sůl
  • 2 l Voda pitná
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 612 kcal
  • Sacharidy 22 g
  • Tuky 51 g
  • Sodík 500 mg
  • Bílkoviny 19 g
  • Uhlovodany 21 g
  • Cholesterol 490.7 mg
  • Draslík 827.7 mg
  • Vláknina 9515 mg
  • Vitamín A 9515 mg
  • Vitamín B6 0.6 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 19.1 mg
  • Vitamín E 7 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Vejce uvaříme natvrdo, necháme vychladnout, oloupeme a nadrobno nasekáme.

  • 2

    Brambory uvaříme, nakrájíme na drobné kostičky, přidáme je k vajíčkům, osolíme, přidáme nasekanou pažitku a promícháme s majonézou.

  • 3

    Salát necháme dvě hodiny uležet.

  • 4

    Podáváme na míse vyložené listy salátu.

Komentáře k receptu