Růžičková kapusta po bruselsku
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 403 kcal
- Sacharidy 15 g
- Tuky 32 g
- Sodík 371 mg
- Bílkoviny 14 g
- Uhlovodany 1 g
- Cholesterol 213.1 mg
- Draslík 253.3 mg
- Vláknina 16865 mg
- Vitamín A 16865 mg
- Vitamín B6 0 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0 mg
- Vitamín E 0.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 20.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Očištěné a omyté kapustičky dusíme na másle v zapékací skleněné míse. Po chvíli přilijeme vývar, osolíme, ochutíme špetkou oříšku a zvolna vaříme doměkka.
-
2
Mísu odstavíme z ohně a přidáme smetanu s rozšlehanými žloutky. Vše opatrně zamícháme.
-
3
Podáváme v míse, ve které se kapusta připravovala.