Růžičková kapusta po bruselsku

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 60 minut
Počet porcí: 5

Suroviny

  • 75 g Máslo čerstvé
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 2 ks Vaječný žloutek slepičí
  • 1 špetka Muškátový oříšek
  • 2 dl Smetana 33% (šlehačka)
  • 3 dl Vývar z hovězích kostí
  • 1 kg Kapusta růžičková
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 403 kcal
  • Sacharidy 15 g
  • Tuky 32 g
  • Sodík 371 mg
  • Bílkoviny 14 g
  • Uhlovodany 1 g
  • Cholesterol 213.1 mg
  • Draslík 253.3 mg
  • Vláknina 16865 mg
  • Vitamín A 16865 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0 mg
  • Vitamín E 0.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 20.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Očištěné a omyté kapustičky dusíme na másle v zapékací skleněné míse. Po chvíli přilijeme vývar, osolíme, ochutíme špetkou oříšku a zvolna vaříme doměkka.

  • 2

    Mísu odstavíme z ohně a přidáme smetanu s rozšlehanými žloutky. Vše opatrně zamícháme.

  • 3

    Podáváme v míse, ve které se kapusta připravovala.

Komentáře k receptu