Jahodový rosol
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 197 kcal
- Sacharidy 53 g
- Tuky 0 g
- Sodík 32 mg
- Bílkoviny 1 g
- Uhlovodany 53 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 149.8 mg
- Vláknina 6700 mg
- Vitamín A 6700 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 67.9 mg
- Vitamín E 0.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 0.6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Omyté jahody rozmačkáme vidličkou v porcelánové míse, zalijeme 2 litry převařené, studené vody, protřeme hustým sítem a šťávu ponecháme stranou.
-
2
Zbylou dřeň zalijeme pětinásobným množstvím horké vody, 5 minut povaříme, přecedíme, znovu přivedeme k varu a zahustíme škrobem rozmíchaným v troše studené vody. Přilijeme šťávu z jahod, promícháme, osladíme, okyselíme šťávou ze dvou citronů, přivedeme k varu a odstavíme z ohně.
-
3
Prochladlý rosol nalijeme do formiček a uložíme v chladu.