Mléčný rosol
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 134 kcal
- Sacharidy 29 g
- Tuky 2 g
- Sodík 1 mg
- Bílkoviny 2 g
- Uhlovodany 27 g
- Cholesterol 5 mg
- Draslík 38.5 mg
- Vláknina 1000 mg
- Vitamín A 1000 mg
- Vitamín B6 0 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 14.7 mg
- Vitamín E 0.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 310.1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
1,5 dl mléka přivedeme k varu a přidáme kostkový cukr.
-
2
Ve zbylém mléce rozmícháme solamyl a za stálého míchání ho přilijeme do vroucího mléka. Přidáme vanilkový cukr, odstavíme z ohně a necháme prochladnout.
-
3
Směs nalijeme do formiček a uložíme v chladu.
-
4
Před podáváním ozdobíme rosol čerstvými jahodami a pocukrujeme moučkovým cukrem.