Vesnický biftek
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 366 kcal
- Sacharidy 9 g
- Tuky 15 g
- Sodík 192 mg
- Bílkoviny 34 g
- Uhlovodany 9 g
- Cholesterol 78.6 mg
- Draslík 728.2 mg
- Vláknina 3890.8 mg
- Vitamín A 3890.8 mg
- Vitamín B6 1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 34.2 mg
- Vitamín E 0.6 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 13.7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Z odblaněné a omyté svíčkové nakrájíme 4 stejné plátky, naklepeme je, osolíme a opepříme. Maso opečeme po obou stranách na rozpáleném oleji v pánvi. Poté je vyjmeme a v oleji osmahneme cibuli nakrájenou na kolečka. Cibuli vyjmeme a do výpeku přidáme máslo.
-
2
Bifteky přendáme na nahřátou mísu, pokryjeme je cibulí a přelijeme vypečenou šťávou s máslem. Každou porci ozdobíme nastrouhaným křenem a snítkou petrželky.