Vepřová plec na paprikách

Hodnocení 1x 1x
Čas přípravy: 80 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 400 g Vepřová plec
  • 40 g Olej stolní
  • 1 kávová lžička Paprika mletá sladká
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 5 ks Paprikové lusky čerstvé
  • 4 ks Rajčata
  • 1 ks Cibule
  • 1 šálek Voda pitná
  • 4 polévková lžíce Smetana 12% (konzumní)
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 402 kcal
  • Sacharidy 12 g
  • Tuky 32 g
  • Sodík 270 mg
  • Bílkoviny 19 g
  • Uhlovodany 11 g
  • Cholesterol 79.2 mg
  • Draslík 699.8 mg
  • Vláknina 2957 mg
  • Vitamín A 2957 mg
  • Vitamín B6 0.9 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 94.2 mg
  • Vitamín E 0.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 8.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Omytou plec nakrájíme na kostičky a za stálého míchání osmažíme na tuku.

  • 2

    Přidáme jemně nakrájenou cibuli a smažíme dozlatova. Vše zaprášíme paprikou a po zpěnění podlijeme trochou vody, osolíme a dusíme téměř doměkka.

  • 3

    Ke konci dušení přidáme očištěné, na proužky nakrájené papriky a oloupaná, na kousky nakrájená rajčata.

  • 4

    Do hotového pokrmu přilijeme smetanu.

Komentáře k receptu