Vepřová plec na paprikách
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 402 kcal
- Sacharidy 12 g
- Tuky 32 g
- Sodík 270 mg
- Bílkoviny 19 g
- Uhlovodany 11 g
- Cholesterol 79.2 mg
- Draslík 699.8 mg
- Vláknina 2957 mg
- Vitamín A 2957 mg
- Vitamín B6 0.9 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 94.2 mg
- Vitamín E 0.6 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 8.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Omytou plec nakrájíme na kostičky a za stálého míchání osmažíme na tuku.
-
2
Přidáme jemně nakrájenou cibuli a smažíme dozlatova. Vše zaprášíme paprikou a po zpěnění podlijeme trochou vody, osolíme a dusíme téměř doměkka.
-
3
Ke konci dušení přidáme očištěné, na proužky nakrájené papriky a oloupaná, na kousky nakrájená rajčata.
-
4
Do hotového pokrmu přilijeme smetanu.