Salát z vařené mrkve

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 600 g Mrkev kořen
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 ks Cibule
  • 1.5 l Voda pitná
  • 1 polévková lžíce Ocet kvasný lihový
  • 1 polévková lžíce Petržel - nať
  • 1 polévková lžíce Cukr krupice
  • 1 polévková lžíce Olej stolní
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 104 kcal
  • Sacharidy 17 g
  • Tuky 347 g
  • Sodík 210 mg
  • Bílkoviny 2 g
  • Uhlovodany 6 g
  • Cholesterol 0.9 mg
  • Draslík 44.8 mg
  • Vláknina 9964 mg
  • Vitamín A 9964 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 3.7 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Očištěnou mrkev uvaříme v osolené vodě, vyjmeme a necháme okapat.

  • 2

    Měkkou mrkev nastrouháme nahrubo, přidáme jemně nakrájenou cibuli, 2 lžíce vody, ocet, olej, cukr a sůl. Vše dobře promícháme.

  • 3

    Salát upravíme na talířky a každou porci posypeme nasekanou petrželkou.

Komentáře k receptu