Salát z vařené mrkve
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 104 kcal
- Sacharidy 17 g
- Tuky 347 g
- Sodík 210 mg
- Bílkoviny 2 g
- Uhlovodany 6 g
- Cholesterol 0.9 mg
- Draslík 44.8 mg
- Vláknina 9964 mg
- Vitamín A 9964 mg
- Vitamín B6 0 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 3.7 mg
- Vitamín E 0 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 2.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Očištěnou mrkev uvaříme v osolené vodě, vyjmeme a necháme okapat.
-
2
Měkkou mrkev nastrouháme nahrubo, přidáme jemně nakrájenou cibuli, 2 lžíce vody, ocet, olej, cukr a sůl. Vše dobře promícháme.
-
3
Salát upravíme na talířky a každou porci posypeme nasekanou petrželkou.