Dušená mrkev nakyselo

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 2.04 g Máslo čerstvé
  • 700 g Mrkev kořen
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 1 ks Cibule
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 dl Smetana 12% (konzumní)
  • 1 šálek Voda pitná
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 122 kcal
  • Sacharidy 16 g
  • Tuky 406 g
  • Sodík 100 mg
  • Bílkoviny 3 g
  • Uhlovodany 2 g
  • Cholesterol 10.6 mg
  • Draslík 37.5 mg
  • Vláknina 11424.8 mg
  • Vitamín A 11424.8 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 1.9 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 28.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Očištěnou mrkev nakrájíme na kostičky. Oloupanou, jemně pokrájenou cibuli zpěníme na rozehřátém másle, přidáme mrkev, podlijeme trochou vody, osolíme a opepříme. Dusíme tak, aby v měkké mrkvi byla odpařena všechna tekutina.

  • 2

    Nakonec přilijeme rozšlehanou kyselou smetanu a pokrm podle chuti přisolíme.

Komentáře k receptu