Omelety s květákem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 60 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 ks Cibule
  • 1 ks Květák
  • 8 ks Vejce slepičí
  • 1 l Voda pitná
  • 0.41 polévková lžíce Olej stolní
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 244 kcal
  • Sacharidy 16 g
  • Tuky 13 g
  • Sodík 442 mg
  • Bílkoviny 20 g
  • Uhlovodany 16 g
  • Cholesterol 491.1 mg
  • Draslík 939.5 mg
  • Vláknina 10850 mg
  • Vitamín A 10850 mg
  • Vitamín B6 0.6 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 122.4 mg
  • Vitamín E 1.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 3.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Očištěný květák rozebereme na růžičky, omyjeme, vložíme do vařící osolené vody a uvaříme do měkka. Po okapání nakrájíme na malé kousky.

  • 2

    Na oleji zpěníme jemně nakrájenou cibuli, přidáme květák a lehce osmahneme.

  • 3

    Čtvrtinu směsi rozložíme na vymaštěnou pánvičku, zalijeme dvěma vejci rozšlehanými se solí, upečeme omeletu. Přeložíme ji v půli a ihned podáváme. Stejným způsobem připravíme zbylé tři omelety.

  • 4

    Vhodnou přílohou jsou vařené brambory a zeleninový salát.

Komentáře k receptu