Omelety s květákem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 244 kcal
- Sacharidy 16 g
- Tuky 13 g
- Sodík 442 mg
- Bílkoviny 20 g
- Uhlovodany 16 g
- Cholesterol 491.1 mg
- Draslík 939.5 mg
- Vláknina 10850 mg
- Vitamín A 10850 mg
- Vitamín B6 0.6 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 122.4 mg
- Vitamín E 1.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 3.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Očištěný květák rozebereme na růžičky, omyjeme, vložíme do vařící osolené vody a uvaříme do měkka. Po okapání nakrájíme na malé kousky.
-
2
Na oleji zpěníme jemně nakrájenou cibuli, přidáme květák a lehce osmahneme.
-
3
Čtvrtinu směsi rozložíme na vymaštěnou pánvičku, zalijeme dvěma vejci rozšlehanými se solí, upečeme omeletu. Přeložíme ji v půli a ihned podáváme. Stejným způsobem připravíme zbylé tři omelety.
-
4
Vhodnou přílohou jsou vařené brambory a zeleninový salát.