Hrachová kaše se smaženou cibulkou
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 291 kcal
- Sacharidy 49 g
- Tuky 2 g
- Sodík 834 mg
- Bílkoviny 18 g
- Uhlovodany 3 g
- Cholesterol 1.3 mg
- Draslík 53.2 mg
- Vláknina 8097.6 mg
- Vitamín A 8097.6 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 2.2 mg
- Vitamín E 0 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 4.1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Hrách přebereme, několikrát propláchneme tekoucí vodou, zalijeme studenou vodou a přes noc necháme bobtnat v chladničce.
-
2
Potom hrách uvaříme doměkka.
-
3
Uvařený hrách najemno umeleme nebo prolisujeme, okořeníme majoránkou, pepřem, česnekem rozetřeným se solí, rozředíme horkým vývarem a podle potřeby přisolíme. Za stálého míchání krátce povaříme.
-
4
Hrachovou kaši podáváme omaštěnou s jemně nakrájenou cibulkou osmaženou na sádle dozlatova.