Hlávkový salát se zeleninou a majonézou
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 173 kcal
- Sacharidy 10 g
- Tuky 14 g
- Sodík 154 mg
- Bílkoviny 3 g
- Uhlovodany 9 g
- Cholesterol 1.6 mg
- Draslík 311.1 mg
- Vláknina 5390 mg
- Vitamín A 5390 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 9.7 mg
- Vitamín E 2.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Očištěné fazolky nakrájíme na proužky, dusíme je v osolené vodě do měkka. Ocedíme, necháme okapat.
-
2
Omyté a okapané listy salátu pokrájíme na nudličky, oloupanou okurku na kolečka. Přidáme fazolky a majonézu smíchanou s jogurtem, octem, cukrem a solí. Vše zlehka promícháme.
-
3
Salát podáváme ihned.