Fazolky na česneku

Hodnocení 1x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 600 g Fazolové lusky zelené
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 ks Cibule
  • 2 stroužek Česnek
  • 1 šálek Voda pitná
  • 0.31 polévková lžíce Olej stolní
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 65 kcal
  • Sacharidy 14 g
  • Tuky 1 g
  • Sodík 207 mg
  • Bílkoviny 3 g
  • Uhlovodany 14 g
  • Cholesterol 0.3 mg
  • Draslík 363.1 mg
  • Vláknina 9055 mg
  • Vitamín A 9055 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 20.9 mg
  • Vitamín E 0.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Očištěné a omyté fazolky nakrájíme na proužky, v malém množství osolené vody je dusíme téměř do měkka. Ocedíme je a necháme okapat.

  • 2

    Oloupanou, jemně pokrájenou cibuli a česnek osmažíme na oleji, přidáme fazolky, za stálého míchání smažíme, až změknou.

  • 3

    Podáváme jako přílohu k masu.

Komentáře k receptu