Fazolky zapečené s vejci
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 429 kcal
- Sacharidy 21 g
- Tuky 31 g
- Sodík 369 mg
- Bílkoviny 21 g
- Uhlovodany 17 g
- Cholesterol 531.2 mg
- Draslík 614 mg
- Vláknina 11650 mg
- Vitamín A 11650 mg
- Vitamín B6 0.5 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 26.3 mg
- Vitamín E 2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 70.9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Šest vajec uvaříme natvrdo. Jemně pokrájenou cibuli zpěníme na 50 g másla, přidáme očištěné, na proužky nakrájené fazolky a zalijeme trochou vařící vody. Osolíme a dusíme do měkka.
-
2
Do vymaštěného pekáčku rovnáme střídavě vrstvy fazolek a vrstvy na kolečka rozkrájených vajec. Vrchní vrstvu tvoří fazolky.
-
3
Pokrm prohřejeme v troubě, po chvíli zalijeme kyselou smetanou rozšlehanou s mlékem, dvěma vejci a solí. Zvolna dopečeme.
-
4
Podáváme s vařenými bramborami a zeleninovým salátem.