Fazolky zapečené s vejci

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 60 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 800 g Fazolové lusky zelené
  • 60 g Máslo čerstvé
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 ks Cibule
  • 8 ks Vejce slepičí
  • 1 dl Mléko polotučné
  • 2 dl Smetana 12% (konzumní)
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 429 kcal
  • Sacharidy 21 g
  • Tuky 31 g
  • Sodík 369 mg
  • Bílkoviny 21 g
  • Uhlovodany 17 g
  • Cholesterol 531.2 mg
  • Draslík 614 mg
  • Vláknina 11650 mg
  • Vitamín A 11650 mg
  • Vitamín B6 0.5 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 26.3 mg
  • Vitamín E 2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 70.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Šest vajec uvaříme natvrdo. Jemně pokrájenou cibuli zpěníme na 50 g másla, přidáme očištěné, na proužky nakrájené fazolky a zalijeme trochou vařící vody. Osolíme a dusíme do měkka.

  • 2

    Do vymaštěného pekáčku rovnáme střídavě vrstvy fazolek a vrstvy na kolečka rozkrájených vajec. Vrchní vrstvu tvoří fazolky.

  • 3

    Pokrm prohřejeme v troubě, po chvíli zalijeme kyselou smetanou rozšlehanou s mlékem, dvěma vejci a solí. Zvolna dopečeme.

  • 4

    Podáváme s vařenými bramborami a zeleninovým salátem.

Komentáře k receptu