Polévka z řapíkatého celeru
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 86 kcal
- Sacharidy 6 g
- Tuky 7 g
- Sodík 679 mg
- Bílkoviny 1 g
- Uhlovodany 6 g
- Cholesterol 9 mg
- Draslík 266.2 mg
- Vláknina 3924 mg
- Vitamín A 3924 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 5.8 mg
- Vitamín E 0.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 8.5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Očištěné řapíky celeru nakrájíme na malé kousky a osmažíme na másle. Zalijeme vodou, osolíme a dusíme.
-
2
Když jsou řapíky téměř měkké, přidáme očištěnou, na kolečka pokrájenou karotku, vodu a vývar. Vaříme, až zelenina změkne.
-
3
Před podáváním přidáme do polévky jemně nasekanou petrželku.