Lilky dušené s rajčaty a cibulí
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 159 kcal
- Sacharidy 19 g
- Tuky 11 g
- Sodík 107 mg
- Bílkoviny 3 g
- Uhlovodany 19 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 621.1 mg
- Vláknina 12994.8 mg
- Vitamín A 12994.8 mg
- Vitamín B6 0.4 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 34.9 mg
- Vitamín E 1.6 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 0.8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Omyté lilky nakrájíme na kostičky, osolíme, vložíme na cedník a necháme stát přibližně hodinu.
-
2
Očištěnou papriku pokrájíme na proužky, omytá rajčata drobně nasekáme.
-
3
Cibuli, rozkrájenou pečlivě na kolečka, zpěníme na rozehřátém oleji, přidáme papriku, lilky, utřený česnek a pod pokličkou dusíme téměř do měkka. Nakonec přidáme rajčata a bez pokličky dodusíme.
-
4
V hotovém pokrmu má být všechna tekutina odpařená.
-
5
Podáváme jako přílohu.