Bramborový gratin s hříbky
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 331 kcal
- Sacharidy 38 g
- Tuky 14 g
- Sodík 232 mg
- Bílkoviny 18 g
- Uhlovodany 37 g
- Cholesterol 42 mg
- Draslík 1687.5 mg
- Vláknina 13723.5 mg
- Vitamín A 13723.5 mg
- Vitamín B6 0.8 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 29 mg
- Vitamín E 0.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 51.5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Oloupané brambory nakrájíme na kolečka a osušíme je. Očištěné hříbky rozkrájíme na kolečka (nebo plátky) asi 1 cm silná. Brambory i houby osolíme, opepříme.
-
2
Zapékací mísu vytřeme česnekem a vymažeme máslem. Klademe do ní vrstvu brambor a vrstvu hub - každou vrstvu posypeme nastrouhaným sýrem, nasekanou petrželkou a strouhanou cibulí. Vrchní vrstvu tvoří brambory (kousek pod okraj mísy). Vše zalijeme smetanou, posypeme sýrem a poklademe kousky másla.
-
3
Zapékáme v mírně vyhřáté troubě asi 105 minut.
-
4
Gratin podáváme horký.