Dauphinský gratin
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 279 kcal
- Sacharidy 38 g
- Tuky 9 g
- Sodík 260 mg
- Bílkoviny 14 g
- Uhlovodany 32 g
- Cholesterol 137.6 mg
- Draslík 1077.6 mg
- Vláknina 12623.5 mg
- Vitamín A 12623.5 mg
- Vitamín B6 0.7 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 28.9 mg
- Vitamín E 0.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 786.9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Oloupané brambory osušíme, nakrájíme na tenká kolečka, osolíme, opepříme a posypeme špetkou muškátového oříšku.
-
2
Zapékací mísu vytřeme česnekem, vymažeme máslem a rozložíme na ni kolečka brambor.
-
3
Ušleháme vejce se smetanou a mlékem a zalijeme brambory. Navrch položíme několik oříšků másla.
-
4
Pečeme ve středně vyhřáté troubě asi 90 minut.