Makrely na hořčici

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 55 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 50 g Máslo čerstvé
  • 250 ml Smetana 12% (konzumní)
  • 6 ks Makrela obecná
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 3 polévková lžíce Hořčice Dijonská
  • 2 polévková lžíce Citronová šťáva
  • 2 polévková lžíce Petržel - nať
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 762 kcal
  • Sacharidy 3 g
  • Tuky 52 g
  • Sodík 39 mg
  • Bílkoviny 70 g
  • Uhlovodany 1 g
  • Cholesterol 266.7 mg
  • Draslík 14.2 mg
  • Vláknina 155.8 mg
  • Vitamín A 155.8 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 3.5 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 55.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Makrely vykucháme, hlavy ponecháme. Ryby omyjeme, osušíme a rozložíme do zapékací mísy tak, aby se nepřekrývaly.

  • 2

    Ve smetaně rozpustíme hořčici a přidáme citronovou šťávu a nasekanou petrželku. Mírně osolíme, opepříme a nalijeme na ryby. Posypeme několika oříšky másla a dáme péci do horké trouby na 30 minut. Smetana se trochu vyvaří a vše se lehce zapeče.

Komentáře k receptu