Makrely na hořčici
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 762 kcal
- Sacharidy 3 g
- Tuky 52 g
- Sodík 39 mg
- Bílkoviny 70 g
- Uhlovodany 1 g
- Cholesterol 266.7 mg
- Draslík 14.2 mg
- Vláknina 155.8 mg
- Vitamín A 155.8 mg
- Vitamín B6 0 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 3.5 mg
- Vitamín E 0 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 55.8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Makrely vykucháme, hlavy ponecháme. Ryby omyjeme, osušíme a rozložíme do zapékací mísy tak, aby se nepřekrývaly.
-
2
Ve smetaně rozpustíme hořčici a přidáme citronovou šťávu a nasekanou petrželku. Mírně osolíme, opepříme a nalijeme na ryby. Posypeme několika oříšky másla a dáme péci do horké trouby na 30 minut. Smetana se trochu vyvaří a vše se lehce zapeče.