Omeleta Poulard

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 35 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 100 g Máslo čerstvé
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 10 ks Vejce slepičí
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 polévková lžíce Smetana 33% (šlehačka)
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 396 kcal
  • Sacharidy 1 g
  • Tuky 36 g
  • Sodík 397 mg
  • Bílkoviny 18 g
  • Uhlovodany 1 g
  • Cholesterol 645.1 mg
  • Draslík 195.3 mg
  • Vláknina 39.8 mg
  • Vitamín A 39.8 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0 mg
  • Vitamín E 1.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 30.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Dobře ušleháme zvlášť žloutky a zvlášť bílky.

  • 2

    Na pánev se zpěněným máslem dáme nejdříve ušlehané žloutky, osolíme, opepříme a zahřejeme. Když začnou žloutky tuhnout, přidáme ušlehanou smetanu a nakonec ušlehané bílky.

  • 3

    Po celou dobu rychlé přípravy pokrmu pánví opatrně pohybujeme.

Komentáře k receptu