Třešňové čatní
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 403 kcal
- Sacharidy 94 g
- Tuky 5 g
- Sodík 169 mg
- Bílkoviny 14 g
- Uhlovodany 94 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 1805.1 mg
- Vláknina 68140.5 mg
- Vitamín A 68140.5 mg
- Vitamín B6 0.4 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 3380.6 mg
- Vitamín E 0.9 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 35.1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Třešně omyjeme a stopky ustříháme, aby zůstaly asi 1cm dlouhé. Ovoce vložíme do větší sklenice.
-
2
Ocet svaříme s bobkovým listem, pepřem a solí a necháme vychladnout.
-
3
Vychladlým nálevem zalijeme třešně ve sklenici, přidáme tabasco a dobře uzavřeme. Necháme nejméně 3 týdny zrát.