Sledi po námořnicku
Suroviny
- 150 ml Olej stolní
- 0.5 kávová lžička Sůl
- 0.5 kávová lžička Pepř černý mletý
- 0.5 kávová lžička Zázvor mletý
- 0.5 kávová lžička Kmín drcený
- 0.5 kávová lžička Chilli koření mleté
- 1 ks Cibule
- 4 stroužek Česnek
- 1 kg Sleď čerstvý
- 2 polévková lžíce Citronová šťáva
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 664 kcal
- Sacharidy 6 g
- Tuky 58 g
- Sodík 102 mg
- Bílkoviny 30 g
- Uhlovodany 5 g
- Cholesterol 371 mg
- Draslík 90.3 mg
- Vláknina 1523.6 mg
- Vitamín A 1523.6 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 5.1 mg
- Vitamín E 0.6 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Oloupanou, najemno nakrájenou cibuli osmahneme na oleji. Přidáme utřený česnek, zázvor, chilli koření, kmín a pepř a chvíli pražíme.
-
2
Očištěné a naporcované ryby osolíme, pokapeme citronovou šťávou a vložíme do kastrolu. Mírně podlijeme a dusíme doměkka.