Okurkový salát s mátou
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 107 kcal
- Sacharidy 7 g
- Tuky 7 g
- Sodík 111 mg
- Bílkoviny 4 g
- Uhlovodany 7 g
- Cholesterol 16.1 mg
- Draslík 212.7 mg
- Vláknina 1505.1 mg
- Vitamín A 1505.1 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 1.8 mg
- Vitamín E 0.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 0.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Omyté a oloupané okurky zbavené jader nakrájíme na kostky. Osolíme je a necháme chvíli odpočinout.
-
2
V míse smícháme utřený česnek, jogurt, olej, ocet a fenykl. Okurky opláchneme studenou vodou, osušíme a přidáme do směsi.
-
3
Nakonec salát posypeme čerstvě nasekanou mátou.