Vejce sázené (volské oko)
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 128 kcal
- Sacharidy 0 g
- Tuky 11 g
- Sodík 282 mg
- Bílkoviny 7 g
- Uhlovodany 0 g
- Cholesterol 250.1 mg
- Draslík 77.8 mg
- Vláknina 0 mg
- Vitamín A 0 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0 mg
- Vitamín E 0.6 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Do horkých, tukem vytřených tvořítek vyklepneme vejce.
-
2
Zvolna je upečeme tak, aby se bílek upekl a žloutek zůstal polotekutý. Dbáme, aby se žloutek při vyklepnutí neprotrhl.
-
3
Mírně osolíme pouze bílek.
-
4
Ihned podáváme.