Vejce dobře naložená

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 1 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 1 kávová lžička Zázvor mletý
  • 1 kávová lžička Chilli koření mleté
  • 12 ks Vejce slepičí
  • 12 ks Bobkový list
  • 0.25 l Ocet kvasný lihový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 184 kcal
  • Sacharidy 3 g
  • Tuky 12 g
  • Sodík 165 mg
  • Bílkoviny 15 g
  • Uhlovodany 3 g
  • Cholesterol 490.7 mg
  • Draslík 179.5 mg
  • Vláknina 864.4 mg
  • Vitamín A 864.4 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0.6 mg
  • Vitamín E 1.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Natvrdo uvařená vejce oloupeme, proložíme bobkovým listem a dáme do velké sklenice.

  • 2

    Ocet a koření svaříme ve vodě a necháme vychladnout. Zalijeme připravená vejce a sklenici uzavřeme.

  • 3

    Když po několika dnech vejce ztmavnou, vyjmeme je a nakrájíme podélně na poloviny.

  • 4

    Podáváme s hořčicí a pečenými plackami.

Komentáře k receptu