Vejce na květáku
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 222 kcal
- Sacharidy 17 g
- Tuky 13 g
- Sodík 354 mg
- Bílkoviny 13 g
- Uhlovodany 17 g
- Cholesterol 254.3 mg
- Draslík 917.8 mg
- Vláknina 11527.2 mg
- Vitamín A 11527.2 mg
- Vitamín B6 0.6 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 129.6 mg
- Vitamín E 1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 11.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Oloupanou, jemně nakrájenou cibuli osmahneme na másle. Přidáme uvařený, na růžičky rozebraný květák, utřený česnek, nakrájenou chilli papričku, koření a sůl. Zamícháme a zvolna dusíme.
-
2
Když je vše měkké, vytvoříme pomocí vařečky v květáku čtyři hlubší důlky a do každého vyklepneme jedno vejce, které mírně osolíme. Povrch posypeme nasekanou petrželkou.
-
3
Pokrm zapečeme ve středně vyhřáté troubě.