Kuřecí karí po bengálsku

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 80 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 150 g Máslo čerstvé
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 kávová lžička Kari koření
  • 1 kávová lžička Zázvor mletý
  • 1 kávová lžička Kmín drcený
  • 1 kávová lžička Kardamom
  • 1 kávová lžička Paprika mletá sladká
  • 1 kávová lžička Chilli koření mleté
  • 2 ks Cibule
  • 1 ks Kuře
  • 6 stroužek Česnek
  • 1 šálek Jogurt bílý
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 849 kcal
  • Sacharidy 8 g
  • Tuky 65 g
  • Sodík 353 mg
  • Bílkoviny 55 g
  • Uhlovodany 8 g
  • Cholesterol 247.9 mg
  • Draslík 714.7 mg
  • Vláknina 2167.1 mg
  • Vitamín A 2167.1 mg
  • Vitamín B6 1.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 9.2 mg
  • Vitamín E 1.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 31.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Jednu cibuli a česnek umeleme a přimícháme všechno koření. Vzniklou pastou potřeme omyté, naporcované kuře a chvíli necháme uležet.

  • 2

    Druhou cibuli jemně nakrájíme a osmahneme na másle. Vložíme porce kuřete a chvíli pražíme.

  • 3

    Potom kuře podlijeme rozšlehaným jogurtem, osolíme a dusíme. Mírně podlijeme vodou a dopečeme ve vyhřáté troubě.

Komentáře k receptu