Zázvorové víno
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 429 kcal
- Sacharidy 109 g
- Tuky 0 g
- Sodík 17 mg
- Bílkoviny 1 g
- Uhlovodany 109 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 209.5 mg
- Vláknina 2000 mg
- Vitamín A 2000 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 2.5 mg
- Vitamín E 0.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 0.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Cukr necháme zkaramelizovat a potom jej rozmícháme ve 2l vařící vody.
-
2
V jiné nádobě svaříme zázvor a vzniklý silný vývar přecedíme do připraveného karamelového sirupu.
-
3
Nakonec přidáme kyselinu citronovou a víno plníme do lahví. Uložíme do temné místnosti nejméně na 6 měsíců.